Wat is interactieve video?

Een video waarmee de kijker interactie heeft. Een concept dat elke video omzet in een interactieve engagement- en conversiemachine. Het zet je aan het denken. “Eigenlijk nooit over nagedacht”, horen we vaak. Het is even stil, en dan gaan de raderen draaien. Wat is interactieve video eigenlijk?

Een video waarmee de kijker interactie heeft. Simpel, maar zeer effectief. Het is een concept dat elke video omzet in een interactieve engagement- en conversiemachine.

Het zet je aan het denken. “Ik ken het wel, maar eigenlijk nooit over nagedacht”, horen we vaak. Het is even stil... En dan gaan de raderen draaien. Wat is interactieve video eigenlijk?

Interactieve video heeft als doel de aandacht van de kijker te vergroten door actie te eisen.

Test interactieve video hier:


Behavioral Dynamic Response Marketing, een dure beschrijving voor een marketingtechniek waarbij de interactie met elke (online) bezoeker individueel wordt aangegaan.

Je zou het beter kunnen vergelijken met Netflix in plaats van videomarketing. Het gaat namelijk om het zelf beheren wat je te zien krijgt, terwijl je kijkt.

De controle ligt dus bij de kijker, een zogenaamde zelfselectie van content. In de marketing valt steeds vaker de term: het ‘democratiseren’ van content.

Maar er is meer; het omzetten van passieve kijkers in actieve kijkers. Het wegstappen van lineair video kijken, beginnen op punt A en eindigen op punt B. Je laat nu de kijker bepalen.

Je geeft hen die mogelijkheid door allerlei interactieve elementen in te bouwen, zoals klikbare hotspots die leiden naar andere videosegmenten, verdieping van een onderwerp, of naar een externe pagina.

Screenshot 2021-03-17 at 20.44.14.png

Nu we het over Netflix hebben. Netflix is namelijk zo'n partij die al langer heeft uitgevogeld hoe je kijkers aan het scherm gekluisterd houdt. Een veelbesproken aflevering is ‘Bandersnatch’, van de bekende serie Black Mirror.

In deze serie staat er in elke aflevering een technologische ontwikkeling centraal waarbij ze op een verhalende manier inzoomen op de invloed van een specifieke technologie op onze wereld. Deze zijn niet bepaald rooskleurig.

Bandersnatch gaat over een jonge programmeur die een fantasieboek wil omzetten in een computerspel. Het bijzondere aan de aflevering is dat de kijker, jij dus, bepaalt hoe het verhaal loopt via een techniek die ‘branching’ wordt genoemd.

Branching blijkt een behoorlijk effectieve gebleken ook voor business. Juist omdat je de controle bij de kijker legt.

Interactieve scene uit de aflevering Bandersnatch. De kijker wordt gevraagd een keuze te maken, die wordt opgevolgd door een compleet andere verhaallijn dan bij een andere keuze.

Interactieve scene uit de aflevering Bandersnatch. De kijker wordt gevraagd een keuze te maken, die wordt opgevolgd door een compleet andere verhaallijn dan bij een andere keuze.


Klaar voor een deep dive in de wereld van interactieve video? Klik dan hier.

Of wil je een klankbord voor een idee? Laat ons helpen en boek een call in.


Previous
Previous

Alle voordelen van interactieve video

Next
Next

Meest effectieve type video voor jouw bedrijf