Waarom interactieve video?

Waarom niet?

Kijk je liever naar een achtbaan of zit je er liever in? Ga je liever met je vriendin kleren voor haar uitzoeken of zelf lekker shoppen?

Zodra een visuele ervaring ondersteund wordt door interactieve elementen breng je de kijker in beweging. Met alle gevolgen van dien. Je activeert meerdere delen van de hersenen en zet het observeren om in beleven.

“Interactieve video haalt de kijker uit de passagiersstoel en zet hem in de bestuurdersstoel.”

Interactieve video wordt gebruikt voor grofweg 3 redenen:

  1. Het verrijken of verdiepen van content, door navigatie en klikbare elementen

  2. Marketing - een nieuwe dimensie bij het bekijken van video die engagement verhoogt

  3. Verkoop - een directe link tussen inspiratie en actie



Om deze beleving te omschrijven zijn 3 pilaren die centraal staan bij interactieve video.

  • Betrokkenheid:

De onderscheidende factor van interactieve video - en interactieve content in het algemeen - is dat er aandacht en interactie wordt geëist. Zonder een spannende video te hebben, kun je alleen hier al scoren op ‘iets vernieuwends’.

75% van alle marketeers zegt dat het meeste engagement in het midden of het einde van de actiefunnel zit. Stel je nu eens voor dat je jouw klanten in de inspiratie- of zoekfase al op het puntje van hun stoel krijgt door hen onder te dompelen in de wereld van jouw product, dienst of merk.

Interactieve video lost dit op door actie te eisen tijdens het kijken en zo de kijker te betrekken op een manier die bij traditionele video nooit mogelijk is.

  • Relevantie

De optie om de kijkers op de wenken te bedienen door hen controle te geven over wat ze te zien krijgen of door een verhaal te personaliseren, zorgt ervoor dat je 1-0 voor staat op het vlak van relevantie.

Zijn er mensen die afhaken? Jazeker.

Maar interactieve tijd zorgt tegelijkertijd wordt gemiddeld 3 tot 4 keer meer engagement. Dit betekent dat men een dergelijke video veel sneller een kans zal geven ten opzichte van normale video, waardoor relevantie altijd kan groeien.

  • Ervaring

Hoe men jouw merk of product ervaart, begint al bij het onderzoek van de klant.

Conversie en engagement komt hoger te liggen zodra men op hun eigen manier kan ontdekken waar jullie merk om draait of hoe een product werkt.

Ga maar eens na. Zodra je een winkel binnenstapt, voel je direct de sfeer, de toon en de betrokkenheid van het personeel.

Als ik vervolgens een smartphone wil testen, kijk ik wellicht eerst naar de nieuwe apps die de telefoon te bieden heeft, terwijl een andere shopper direct wil zien hoe scherp camera is. Met interactieve video creëer je een digitaal equivalent van zo’n ervaring.

Video is een bron van inspiratie.

En dit is waar merken en websites veel laten liggen. Eerder werd al besproken dat video het bewezen medium is en daarom iedereen (niet alleen bedrijven) video creëert.

En met zoveel geproduceerde video is de zoektocht naar de onderscheidende factor een eeuwige. Een oude quote en wellicht een eeuwig cliché, maar marketeers zouden zich hierdoor aangesproken moeten voelen:

“Tell and I will forget,

Show me and I may remember

Involve me and I will learn”

- Benjamin Franklin

Deze quote, naar verluidt afkomstig van Benjamin Franklin, is waarheid in videoland. Er is zoveel show and tell dat de kracht van video verloren gaat. “Te veel van het goede”, zeggen we dan.

(BLOG GAAT HIERONDER VERDER)

e-book-cover-mockup-template-over-transparent-background-a9862.png

Visuele inspiratie gecombineerd met actie is een gouden combinatie, ook zonder video.

Door de duizenden websites, en oneindige stromen aan video heeft de klant keuze genoeg. Waarom zouden ze voor jou kiezen? Het grootste touwtrek-spektakel om de klant voor zich te winnen wordt ‘klantervaring’ genoemd.

Online wordt de klantervaring in grote mate bepaald door content.

De informatie die we tot ons nemen, maar vooral ook hoe we deze informatie tot ons nemen.

Het betrekken van de klant wordt op veel fronten al erkend en gebruikt. Testpanels, user generated content, reviews, testimonials, co-creatieprojecten.

Betrokkenheid in het beleven van de content - en daarmee het beleven van het merk - is waar de ruimte ligt.

Content wordt de komende jaren de onderscheidende factor, maar niet per se door de kwaliteit van de content. Er is genoeg goede en scherpe content. Het is iets anders. Iets met veel meer nuance.

Er is een verschuiving van goede content naar goede contentervaring gaande.

Retentie

Interactieve video zet de kijker centraal. De controle die bij de kijker wordt gelegd zorgt voor relevantie. En verhoogde relevantie zorgt voor meer impact van het merk.

Volgens Rapt Media wil 34% van de kijkers in staat zijn om makkelijk te kunnen navigeren tussen delen van video, zonder te moeten zoeken.

Een simpele, maar wel een belangrijk functie.

Stel je eens een Netflix-serie voor waar 1 seizoen als één geheel is opgenomen met alleen vooruit- of achteruitspoel-functie. Interactieve video stuurt aan op het mogelijk maken van keuzes die passen bij de klantreis van de eindgebruiker.



“Het is geen strijd meer om een paar ogen. Het gaat erom de kijkers te begeleiden in de klantreis door hen specifieke acties te laten uitvoeren op basis van relevante inspiratie, content dus. Tegelijkertijd is Inspiratie zonder actie is zinloos. Het creëren van van contentervaring vormt de oplossing ”

Inzicht

Door de kijker controle te geven via actie-elementen die verbonden zijn met de technologie waarmee het geïmplementeerd wordt, verzamel je data die voorheen verborgen bleef. Juist door nauwkeuriger meetgedrag bij interactieve video is er ook veel duidelijkheid met betrekking tot de resultaten van dit type video.

Door controle te bieden, stuur je tevens aan op het activeren van gewenst kijkgedrag.

De kijker investeert de aandacht meer op de content vanwege verhoogde participatie. De cirkel is rond, zou je kunnen zeggen.

Naast views en impressies waren de mogelijkheden om inzicht in kijkgedrag relatief beperkt.

Platforms die video als leidend medium inzetten, zoals Facebook en YouTube, hebben kijkgedrag enigszins verdiept. Interactieve video zorgt echter voor een compleet overzicht van de volgende elementen:

  • Totale kijktijd

  • Kijktijd per segment

  • Afhaakmomenten

  • Kliks en CTR

  • Meest bekeken segmenten

  • Meest geklikte elementen

  • Toevoegingen aan winkelwagen

  • Conversie

Wat zijn voor jou de belangrijkste video-kpi’s? Wat moet een video doen? Wellicht schept deze vraag meer duidelijkheid:

Wat mat je voorheen en wat zou je het liefst willen meten? Wanneer is video echt succesvol?

De reden om interactieve video te gebruiken is om de verdieping met de kijker aan te gaan. Hen iets nieuws te bieden, meer zintuigen te prikkelen. En dat terwijl jij meer te weten komt over wat belangrijk is voor hen, hoe ze zich door de video bewegen en beter kan sturen op resultaat.

Klaar voor een deep dive in de wereld van interactieve video? Klik dan hier.

Of wil je een klankbord voor een idee? Laat ons helpen en boek een call in.





Previous
Previous

Effect van video meten?

Next
Next

Opkomst van interactieve video