Opkomst van interactieve video

De eerste video, of beter gezegd de oudste film, die nog bekeken kan worden is Roundhay Garden Scene (1888). Het was een tijd waar men vol verwondering naar het visuele spektakel keek. Destijds gingen bij pioniers de raderen draaien. Dit betekende iets groots.

Scene uit oudste, nog te bekijken film: Roundhay Garden

Scene uit oudste, nog te bekijken film: Roundhay Garden

Vroeger ging men naar het theater om een dergelijk spektakel te ervaren. En nu moest het concurreren met TV. We spoelen door naar 1933 waar de eerste TV die in massaproductie werd genomen: ‘The Baird Televisor’ (VK).

Van 1946 tot 1951 groeide de verkoop van commerciële televisie van 6000 stuks naar 12 miljoen. Rond 1955 had de helft van alle huishoudens in de VS er één thuis staan. Fast forward naar vandaag; nu concurreert TV voornamelijk met zichzelf. Het concept tv en video is niet meer weg te denken. We kunnen video kijken wanneer we willen, waar we willen.

Net als met de adoptie van veel technologieën is er altijd een drempel die overwonnen moet worden. En bij interactieve video is deze adoptie wat bijzonder geweest. Er moet een drempel overwonnen worden bij degene die creëren en degene voor wie de interactieve video bestemd is.

Waar video direct een plek won in het hart van de marketeer, is het de afgelopen 10 jaar voor interactieve video een wilde rit geweest. De vraag die vooral bleef hangen was: hoe creëren we het en hoe zetten we dit goed op?

De eerste televisie die verkocht werd aan de massa.

De eerste televisie die verkocht werd aan de massa.

Interactieve content in het algemeen krijgt meer en meer plek in de plannen van de marketeers. Simpelweg vanwege de mogelijkheden, de data die eruit voortkomt, maar voornamelijk omdat de drempel om het in te zetten steeds lager wordt.


Marketeers zijn erachter gekomen dat interactieve video kostenefficiënter is en een dergelijke investering 52% verder reikt (IPG Lab).

Daarbij zegt 88% van de B2B-marketeers dat in 2018 10-30% van hun content interactief was (DemandGen). En bijna 80% van alle marketeers zegt dat interactieve video perfect is voor het hergebruiken van content, waardoor het vaker en aan meer bezoekers kan worden blootgesteld (Business2Community).

Het concept is dus aan het doordringen in alle lagen van de marketingbevolking. En terecht. In een tijd waarin de klant bepaalt, is video sinds dag één vrijwel hetzelfde gebleven. De kwaliteit en mogelijkheden met betrekking tot effecten en animatie zijn gegroeid, maar het is verder een eenzijdig verhaal gebleven. Het merk creëert en klant kijkt. Zenden dus.

Niet alleen marketeers bewegen zich gestaag naar interactieve video en andere vormen van interactieve content. Ook kijkers snappen waar het om draait. Volgens Wirewax snapt 2 op de 3 mensen dat er actie van hen verlangd wordt tijdens het kijken, doen ze gemiddeld 3 interacties per minuut en kijken 3,5x langer dan eenzelfde video in een traditionele staat.

En dit is slechts het begin van een nieuwe revolutie in de manier waarop merken zich kunnen presenteren aan de wereld.


Laat het interactieve videotijdperk beginnen.



Klaar voor een deep dive in de wereld van interactieve video? Klik dan hier.

Of wil je een klankbord voor een idee? Laat ons helpen en boek een call in.




baird_televisor.jpg
Previous
Previous

Waarom interactieve video?

Next
Next

Het probleem met jouw online video’s (en hoe je het oplost)