Effectieve landingspagina’s

Je weet inmiddels waarom wij bij Château video als uitgangspunt nemen. 

- Het boost conversie

- Het outperformed alle andere vormen van content

- Het is de favoriete manier van content consumeren bij eindklanten

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de effecten van Interactieve Video

Tevens is 1 video altijd de basis voor onze maandelijkse content multiplier-programma. Uit 1 video creëren wij aan kwijt zijn 50+ stukken content zonder te verlammen door tijdsgebrek. 

Maar daar gaan in een andere video dieper op in. 

Maar vandaag willen we ingaan op landingspagina’s. Of zoals wij ze bij ons graag noemen: Video Sales Pages of Video Sales Letters

De vraag die wij vaak krijgen van klanten is: waarom zou ik in vredesnaam in aparte landingspagina moeten creëren als ik een hele website heb. 

Ze hebben een punt natuurlijk. Je kunt ook eenvoudig een pagina aanmaken op je website maken met een specifiek URL. 

Voordat ik vertel waarom een aparte landingspagina toch altijd de voorkeur geniet wil ik eerst dat het volgende lijstje bekijken. 

De belangrijkst reden waarom je met landingspagina’s aan de slag wil is:

1. Er is geen afleiding. Je wilt een pagina creëren die de volledige aandacht moet krijgen, bijvoorbeeld voor een actie, een speciaal aanbod, een download of om prospects het begin van de funnel in te krijgen. 

2. Landingspagina’s zijn ontworpen of stellen je instaat om je pagina zo te creëren dat bezoekers tot actie over gaan. Je kunt je aanbod smeden zoals je wil. Ze zijn je Smart Phone's best friend en leiden bezoekers - mits goed opgezet - perfect naar het punt van actie. Ze bieden tevens alle mogelijkheden die een website of webshop ook aanbied.

3. Segmenteren! Het stelt je instaat om per doelgroep of promotie die je aangaat een lijst te creëren binnen je email marketingplatform (mail chimp bijv). Deze lijst kun je weer gebruiken om een tailor-made vervolg te geven aan mensen die al dan niet op je aanbod zijn ingegaan, maar op z’n minst hun email hebben achtergelaten. 

Je zou de verdeling tussen website en landingspagina’s als volgt kunnen verdelen: 

Je website voor alle algemene info over en aanbod van je bedrijf.

Je landingspagina’s voor alle promoties, aanbiedingen, speciale boodschappen etc. Iets waar men de volle aandacht op moet hebben. 

Wij raden dus aan: werk met landingspagina’s. En veel ook. Maak voor elk aanbod dat je hebt een specifiek aanbod. Waarom?

Volgens Hubspot is er een duidelijke correlatie tussen de hoeveelheid landingspagina’s die gecreëerd worden en het aantal leads wat ze binnen krijgen. 

Waar moet je rekening mee houden bij een landingspagina:

- video 

Wij raden ten alle tijden aan om een videoboodschap te plaatsen. Als mensen willen weten waar het om gaat. En zorg dat deze ondertiteld is. Een groot percentage van de bezoeker begint het kijken van video’s zonder geluid aan en zal deze zelf uitlaten. 

- Copy

Het begeleidende schrijven dat je video en opbouw van je aanbod kracht bij zet. The art of copy writing is al decennia een onderschat onderdeel van je boodschap overbrengen. Maar o zo belangrijk.  

- Goede opbouw

Je wilt een goede opbouw hebben naar het hoogte punt, zoals de climax in een topnummer op spotify. Ook als mensen dreigen af te haken, kun je via goede copy zorgen dat ze toch blijven hangen.

- betaalopties / downloadfunctie

Je wilt natuurlijk niet dat mensen moeten zoeken om tot actie over te gaan. Zorg voor prominent geplaatste knoppen en actieoverzichten. Maak het men zo simpel mogelijk, zonder te veel kliks of poespas. Hoe meer poespas, des te meer afhakers je zult hebben. Met als resultaat tegenvallen conversies. 

- Opvolgmogelijkheden - De basis van een landingspagina is om mensen tot actie over te laten gaan. Een goed gedeelte van de landingspagina’s in de wereld wordt gemaakt om mensen om een laagdrempelige manier kennis te laten maken met jouw bedrijf, service of product. Ze staan aan het begin van je funnel en zodra men je funnel induikt betekent het nog niet dat je als klant kunt begroeten of later meer aan ze kunt verkopen. Vertrouwen bouwen is dan de sleutel. Zorg dan dat je een doordachte e-mail-opvolgstrategie hebt. Wijzelf gebruiken hiervoor mail chimp

- Consistentie: zorg dat de uitstraling van je landingspagina overeenkomt met look&feel (de stijl) van je eigen website en merk. Mochten mensen je ergens gezien hebben, of mochten ze meer over je willen weten en ze bezoeken je website, dan moet er onmiddellijk een herkenning plaatsvinden. 

Ik hoor je denken: voor elk aanbod een landingspagina? Echt?

Ja content en aanbiedingen creëren kost tijd. 

Maar er is een truc voor: zorg dat je de gemaakte content dusdanig opbouwt dat je dit keer op keer kunt gebruiken en gemakkelijk en snel kunt aanpassen naar een nieuwe type bezoeker of aanbod. 

Creëer bijvoorbeeld invul-scripts voor je copy en video-opnames. Doe het zelfde met je emailmarketing opvolging. Als je dit zorgvuldig doet, dan kun je voor elke type actie of doelgroep dezelfde scripts gebruiken en hoef je alleen specifieke kenmerken te veranderen om relatief snel je volgende campagne op te hebben gezet. 

Men noemt dit ook wel het re-purposen van je content. Of simpelweg: hergebruiken voor een nieuw doeleinde.

Ik hoop dat het bij deze duidelijk is waarom je met landingspagina’s wilt werken. Wij werken dagelijks met landingspagina’s en creëren er maandelijks 5-10. 

Als je meer wilt weten over weten over de mogelijkheden voor een landingspagina en de perfecte set up van een landingspagina - klik dan even op de link hieronder. Dan kunnen we je meenemen naar ons best-verkopende set up.

Previous
Previous

Het nieuwe normaal in videomarketing

Next
Next

Interactieve video voor bedrijven