Interactieve video voor bedrijven

Bedrijven worstelen meer en meer met steeds lagere retentiecijfers bij hun marketingvideo’s. Mensen zijn blind voor video. En dat is een probleem. De markt is overspoeld met video. Sterker nog volgens Cisco zal in 2022 80% van al het internetverkeer afkomstig zijn van video. Dit betekent dus dat het moeilijker wordt om op te vallen.

Maar laten we gelijk aftrappen met waarom video ook al weer zo belangrijk is. We kunnen beginnen met feit dat van alle van alle vormen content die er zijn, video veruit het liefst geconsumeerd wordt en het alle andere type media laat verbleken als het om resultaten gaat.

Een paar feitjes:

- Een video op een landing pagina kan conversie met wel 80% laten stijgen (Unbounce)
- Gemiddeld blijven mensen 2,6keer zo lang op een pagina wanneer er video is toegevoegd (Wistia)
- En daarbij wil 85% van de consumenten MEER video zien van de bedrijven waar ze geïnteresseerd in zijn. (Hubspot)

En zo kunnen we nog wel even door gaan. Je kunt dus niet om video heen. Dat betekent voor jou als aanbieder van video om je producten of services aan te bieden het volgende:

Meer resultaat uit een content. 

Wat voor video dan? 

Explainer?
Geanimeerd?
Corporate video?

Natuurlijk er is video voor elke stap in elke fase van de klantreis. Maar is een groot probleem met het overgrote deel van video’s die gecreëerd wordt.

Waarom?

  • 1. Er wordt 1 boodschap gecreëerd voor alle type bezoekers

  • 2. Alle type bezoekers worden aangesproken - in 1 video. Een ellenlang verhaal over het bedrijf. Met als gevolg dat de meeste mensen afhaken

  • 3. Men is te veel bezig met het cool maken van de video, in plaat van het effectief maken van de video (die soms cool kan zijn)

  • 4. Men heeft moeite om de de boodschap goed over te brengen. We will niet te pitchy en verkoper-ig klinken, maar doen het dan weer wel. 

Neem nou een voorbeeld uit de jouw industrie: een personal trainer.

Als personal trainer weet je dat je mannen en vrouwen jouw doelgroep vormen (tenzij je iets specialistisch aanbiedt).

Je weet dus dat deze 2 groepen in jouw publiek die jouw producten zou kunnen kopen. 

Maar als jouw video alleen de eerste groep aanspreekt dan sluit je automatisch de andere groep uit. En als jouw video alleen de tweede groep aanspreek dan zal de eerste groep niet tot actie over gaan. En het gaat verder wanneer je een video moet maken voor mannen die spiermassa willen groeien en vrouwen die gewicht willen verliezen. 

Wat je nodig hebt, is een video die meerdere groepen aanspreekt zodat ze allemaal jouw producten kopen of dienst kunnen afnemen. 

Het einde van normale video?

Helaas is dit niet mogelijk met ‘normale’ video. Kijk maar naar de eigenschappen van video:

  • 1. passief kijken - als het men niet interesseert haken ze af. Er is geen reden om toch langer te blijven kijken, er geen reden om te interageren met de video of boodschap

  • 2. Lineair kijken - je kijkt chronologisch. De video zend 1 boodschap uit, voor een doelgroep, met 1 call2action van A-Z… blijf jij kijken? Zo niet dan heb je vaak te maken met een (te) lange video.

Video en videomarketing is als een lekker gerecht of salade. De ingrediënten moeten allemaal aanwezig zijn. De boodschap is, targeting, funnels, ads. Het is allemaal even belangrijk.

Maar de dressing die onze salade ECHT tot leven laat komen is:

INTERACTIEVE VIDEO!!! 




Laat die maar even landen… 

Interactieve Video! Nieuw, oud? Dat bestaat al even toch? Ja, maar in business context zien we sinds kort pas een gestage beweging. 

Op het moment dat wij onze campagnes actief om Interactieve Video heen creëerde leverde dit de kers op de taart. De video zelf is tenslotte waar de boodschap duidelijk moeten worden. Dit is waar je mensen over de streep trekt. Dit moet kloppen en daarbij wil je toch dat ze het hele verhaal bekijken?

Interactive video is het antwoord op al je video ROI problemen. 
Video on steroids wordt het onder marketeers ook wel genoemd. De Arnold Schwarzenegger onder de content.

OK. So show me the money:

  • 9x keer hogere aankoopintentie

  • 10x hogere door klikratio

  • 50% lagere kosten per aqcuisitie 

Daarbij, klanten kijken eindelijk je video af, engagement gaat door het dak, mensen blijven langer op je site en klikken snelle door. Hoe mooi is dat?

Interactive Sales Video 1-0-1

Hoe vlieg je interactieve video aan? Houdt er rekening dat je met Interactive Video anders over video en verhaallijnen  gaat nadenken. Het beste is als je de volgende punten zwart op wit zet:

  1. In welke categorieën kan ik mijn doelgroepen onderscheiden?

  2. Wat zijn de top 4 a 5 behoeften van deze mensen, maw wat willen ze (opgelost) hebben?

  3. Tot welke actie moeten ze over gaan?

Op het moment dat het om het online aanbieden gaat, nemen wij bij Chateau als uitgangspunt een echte winkel, een echt consult of een face2face verkoopgesprek. Waarom?

Als verkoper kun je:

- eerst vaststellen tot welke categorie shopper of koper iemand behoort 
- dan vaststellen wat hij of zij precies wil. 
- dan per behoefte de juiste informatie verschaffen om ze een juiste beslissing te laten maken

Tot slot: installeer simpele call-to-actions om de mensen over te laten gaan tot actie. 

Zo zetten wij eenvoudig een Interactive Video op.

Na het beantwoorden van de bovenstaande vragen, werken we het script uit en maken we een zogenaamde scriptmap.

Screenshot 2020-10-09 at 11.39.31.png

Daarbij wordt al duidelijk hoe de vertakkingen lopen en welke storylines er gecreëerd worden. Vervolgens neem je de stukken op. Dit kan professioneel laten doen of zelf opnemen. Vervolgens maken we het interactive door knoppen, zogenaamde hotspots, te plaatsen. Die hebben een vergelijkbare functie als ‘buttons’ in videospelletjes.

Door op een specifieke knop te drukken wordt met geleidt naar het gewenste video-segment waar aan het eind van de storyline een call2action-knop wordt geplaatst. Die kan leiden naar een andere pagina, het kan een lead formulier zijn of een veld om je email achter te laten. Ook kan het gepersonaliseerd worden. 

Sinds wij Interactieve Video zijn gaan gebruiken zijn onze directe campagne resultaten door het dak gegaan, soms tot het waanzinnige toe:

  • Conversie

  • Gemiddelde bestelwaarde

  • Click Through Rate

  • Engagement

In een de volgende blogs nemen je dieper mee een case in, waarbij we een campagne met interactive video helemaal doorlichten. 

Wil je je laten onderdompelen in de wereld van interactieve video, download dan onze Intergalactic Guide to Interactive Video (ook in het NL verkrijgbaar).

Naast keiharde metrics, zijn er ook positieve randeffecten. Zo hebben we andere gesprekken met klanten, omdat je simpelweg anders nadenkt over video. Het is anders dan alle andere videomarketing bedrijven waar ze mee spreken. Voor degene die druk zijn met SEO: Google likes video, but loves interactive video. Het is geen geheim meer dat alleen maar spelen met tags en backlinks een hogere achterhaald is. Google wilt dat je engagement creëert. Websites die veel engagement meten genieten de voorkeur.  

De set up van interactief laat je veel meer in oorzaak gevolg denken en een beter pad dat de klant bewandelt. Het is eigenlijk een klantreis in een video.

Video is dood,

Lang leve video! 

Ben jij er klaar voor om je video’s naar het volgende niveau te tillen? Wil je het zelf doen of uitbesteden? Boek een korte call in en we nemen je stap voor stap mee naar een succesvolle videocampagne.

>> calendly.com/jeroen-20

 

 

Previous
Previous

Effectieve landingspagina’s

Next
Next

Bouwstenen van een videocampagne.